Субота, 20.04.2024, 01:31
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО №3 міста Білгород-Дністровський

Меню сайту
Відео -ШСЗ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 12 » Спортивний велопохід учнів та вчителів ЗОШ №3 по Туреччині
19:14
Спортивний велопохід учнів та вчителів ЗОШ №3 по Туреччині

Група пластунів станиці Білгород ПЛАСТУ-Національної скаутської організації України здійснила спортивний похід 2 категорії складності по Туреччині. Було пройдено маршрут від міста Анталія вздовж узбережжя Середземного моря до міста Фетхіє. На маршруті у 460 км довжиною ми побачили дуже багато цікавого. Це чудові пляжі з блакитною водою, водоcпади, старовинні та античні міста з амфітеатрами, живописні бухти та високі перевали!

Найбільше нас вразила Гора Химера в Туреччині - місце, яких мало на планеті. Знаходиться вона поруч з селищами Чірали і Олімпос на узбережжі Середземного моря. На одній ділянці її схилу 365 днів в році горять десятки вогників: це відбувається завдяки тому, що з гори безперервно виходить природний газ метан з домішками деяких інших речовин, які спалахують на відкритому повітрі. На гору ми зайшли вже в повній темряві!

На другий день ми побували в античному Олімпосі – місце де ріка впадає в море серед скал просто казкове! Колись тут було могутнє лікійське місто зі своїм монетним двором та центром мореплавства!

Далі ми побували у місті Демре. У самому місті знаходиться Церква Святого Миколая, заснована в IV столітті. Церква дуже стара. Усередині стоїть саркофаг, в якому зберігалися мощі святого Миколая, після смерті якого і була побудована церква. Головна ж пам'ятка Демре - це античне місто Мира. Добре зберігся великий амфітеатр і скельні гробниці. І якщо подібних театрів повно в інших місцях, то ось гробниці цікаві, тому що місцеві народи ховали померлих ближче до неба.

Потім на нашому шляху було м. Патара — античне місто-держава, розташоване в історичній області Лікія. Одне з найбільших міст, головний порт і столиця Лікійського союзу. Завдяки близькості до гирла річки Ксанфа, що відкриває шлях в густонаселену долину, мало велике стратегічне і торговельне значення. В античні часи в місті перебувало відоме в грецькому світі святилище Аполлона з оракулом.

Біля річки Ксанфа ми зробили днівку для перепочинку перед найвищим перевалом на нашому путі та для екскурсії в античне місто. Амфітеатр Патари – нас вразив найбільше!

За допомогою турецьких рибалок нам вдалося переправитися через ріку Ксанфа. Це трохи скоротило подальший путь на перевал і ми побували ще у античному місті Летоон. Завдяки попередньому відпочинку нам вдалося за день набрати висоту 1400 метрів і взяти перевал.

Спустившись по крутим серпантинам ґрунтової дороги ми попадаємо в центр парапланеризму туреччини – місто Олоденіз! Навколо нас та над морем різнокольорові параплани виконують акробатичні номери – видовище неймовірне!

Далі два невеликих, але крутих перевали ведуть нас через "Город - призрак" до фінішу. У місті Фетхіє нас чекає зустріч з представниками місцевої адміністрації. Влада нашого міста передала місту - побратиму нашого Акерману сувеніри, які ми і веземо. Але те що нам підготували у місті Фетхіє - це просто мов казка... Зустрівши в умовному місці, нас пересадили у джип, загрузивши в кузов нашу техніку і вело баули і відвезли у готель на березі моря серед безлічі кораблів, побудованих за виглядом старовинних суден! Потім виявилося - нас поселяють кожного в окремий люкс номер... З вікон виглядають яхти та кораблі... Увечері був ресторан з чудовою кухнею... Ми дуже вдячні адміністрації нашого міста, меру нашого міста Аллі Федорівні за організацію такого чудового закінчення нашого спортивного походу по Туреччині!

Що нас вразило в Туреччині: дуже доброзичливі люди, чудові дороги та тротуари, вело доріжки, чистота, висока якість обслуговування в дорозі та багато іншого!

Категорія: Новини | Переглядів: 371 | Додав: Serg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові Знання




МОН України
Освіта міста
Черемшина
ПЛАСТ у ЗОШ№3
Друзі сайту
Погода
Білгород-Дністровський
+11°C

Макс.: +12°

Мін.: +11°

Ср, 15.11.2023
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар України. Українське ділове мовлення

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz