Субота, 20.04.2024, 16:41
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО №3 міста Білгород-Дністровський

Меню сайту
Відео -ШСЗ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 12 » День української писемності та мови
14:05
День української писемності та мови

З 7 по 9 листопада в рамках Дня української писемності та мови була проведена низка заходів пізнавально-навчального спрямування з метою вшанування рідної мови:

- тематичні виховні години;

- конкурсні програми;

- книжкова виставка в бібліотеці.

Учні школи долучилися до написання радіо диктанту національної єдності.

Давня мудрість говорить: « Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед і не зупинятися. Саме так розмірковує вчитель української мови та літератури Сінкевич Т.В. Тому намагається постійно використовувати нові форми роботи. Так з 5.11 по 09.11 в 5-В класі проводився веб-квест до Дня Української писемності та мови, мета якого викликати інтерес до вивчення української мови; учити використовувати ресурси мережі Інтернет для пошуку необхідної інформації; спонукати до самостійної роботи. Кожного дня, в призначений час діти отримували завдання і виконавши відправляли Тетяні Володимирівні по Інтернету і з нетерпінням чекали свій бал за роботу. Завдання були різноманітні, інтегровані, в яких зустрічалися декілька шкільних наук що сприяє всебічному розвитку дитини і робить їх ще цікавішими. Хоч це і було додатковим завданням і займало деякий час, але дітям сподобалась така форма роботи.

14 листопада яскравим завершенням низки заходів до Дня Української писемності та мови стало свято «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…», підготовлене вчителем української мови та літератури Тарутою Н.Є. Захід мав на меті розширити знання учнів про красу і багатство української мови та виховувати повагу до культурної спадщини рідного народу.

Учні 7-х класів декламували вірші, співали пісні, розповідали гуморески. Танок «Добрий ранок, Україна» у виконанні учениць 7-А класу був підтриманий оплесками глядачів. Відео презентації до Дня української писемності та мови сприяли розумінню того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Гарний настрій подарував всім ансамбль бандуристів музичної школи. А пісні у виконанні Бородіної Марини Юр’євни чудово прикрасили свято. Проведений захід розкрив значення рідної мови в житті кожного громадянина України, пробудив бажання глибше вивчати українську мову, сприяв вихованню любові до рідної землі, народу і його мови.

Категорія: Новини | Переглядів: 339 | Додав: Serg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Нові Знання




МОН України
Освіта міста
Черемшина
ПЛАСТ у ЗОШ№3
Друзі сайту
Погода
Білгород-Дністровський
+11°C

Макс.: +12°

Мін.: +11°

Ср, 15.11.2023
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар України. Українське ділове мовлення

Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz